Koristne informacije


Do kdaj lahko uveljavljam odškodnino?

Denarno odškodnino za posamezen škodni primer lahko oškodovanec uveljavlja do 3 let, odkar je izvedel za škodo ter za tistega, ki jo je povzročil. Odškodninska terjatev do zavezanca za izplačilo odškodnine v vsakem primeru zastara v 5 letih od nastanka škode.

Odškodninski postopek obsega:

  • Pravno formalno pripravo odškodninskega zahtevka ter vložitev slednjega zavezancu za izplačilo pravične in primerne denarne odškodnine
  • Sestavo in vložitev urgenc, nasprotnih ponudb, pritožb in ostalih dopisov
  • Formalna in neformalna pogajanja z zavezancem za izplačilo pravične in primerne denarne odškodnine
  • Posvetovanje s stranko glede poteka odškodninskega postopka in primernosti višine ponujenih poravnalnih zneskov
  • Podpis popolne ali delne poravnave v imenu in v soglasju s stranko
 

Ali sem upravičen do denarne odškodnine v primeru natega vratnih mišic?

Vse pogosteje nas sprašujete ali je še vedno mogoče prejeti denarno odškodnino za utrpele poškodbe vratne hrbtenice tudi v primeru, če ste kot voznik povzročili prometno nesrečo?

V omenjenem primeru ste kot voznik povzročitelj prometne nesreče, upravičeni do denarne odškodnine iz naslova zavarovanja voznika zaradi telesnih poškodb, po splošnih pogojih AO-plus. Od meseca septembra 2004 so slovenske zavarovalnice postopoma izključile kritje lažjih poškodb vratne hrbtenice, zgolj in le iz naslova zavarovanja AO-plus! V primeru obveznega avtomobilskega zavarovanja AO ostaja kritje lažjih poškodb vratne hrbtenice nespremenjeno.

Èe ste torej kot voznik po lastni krivdi povzročili prometno nezgodo, utrpeli pa le lažjo poškodbo vratne hrbtenice (nateg vratnih mišic) brez drugih telesnih poškodb, odškodnine iz naslova zavarovanja AO-plus ne boste mogli uveljavljati (v vseh ostalih primerih se odškodnina normalno priznava).

 

V vsakem primeru nas kontaktirajte, da se bomo pogovorili in preučili vaš škodni primer

    Naša odškodninska pomoč vam je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar pomeni, da nas lahko kadarkoli pokličete na telefonski številki 051 421 701, izpolnete »Obrazec za prijavo nezgode« ali nam pošljete e-pošto na naslov info@odskodnina.net. Lahko pa se dogovorite tudi za sestanek v naših poslovnih prostorih ali na vašem domu.
 
 

Koristne povezave

  • Dodajte tekstovno povezavo iz Odškodnina.net na vašo spletno stran...
Preglej povezave »
Dodaj povezavo »
Sodelovanje:

 
Odkodnina.net